13 sep. 2011

Ansiktspeeling

Huden är vår största organ och består av tre lager: överhuden (epidermis), läderhuden (dermis) och underhuden (subcutis). Ungefär var 28:e dag förnyas huden naturlig genom en process som kallas för keratinisering som står för friska celler som bildas längst ner i överhuden och som sedan trycks upp till det allra översta hudlagret där de dör och faller av. Var tar de döda cellerna vägen då? Well, lite överallt i ditt hem.. damm är ett exempel :) Så den huden som cellerna bildas i just i denna moment kommer om ca 28 dagar att vara den yttersta huden, den vi ser.

Exfoliering är ett av de tre steg i hudvården, de övriga är rengöring och återfuktning. Exfoliering betyder att avlägsna döda hudceller och orenheter i huden dvs. att hjälpa den naturliga processen med att rengöra hudens yttre lager. Peeling är särskild bra för fet, oljig hud då döda hudcellerna fastnar på huden och täpper igen porerna som i sin tur bildar finnar. Exfoliering av huden görs med hjälp av peeling- och skrubbprodukter som krämer, borstar, loofah svamp, osv. Ansiktspeeling ger lenare och friskare hud, och är bra mot finnar, blemmor, minimerar rynkor och linjer, rensar porer, osv. och bör göras en gång i veckan (två gånger för fet hud).

Peeling och skrubb används ofta synonymt men skillnaden är att peeling(kräm) har finare korn medan skrubb(kräm) har lite grövre korn. Ansiktspeeling jag älskar är peeling från Yves Rocher som jag har använt i flera år.

yves rocher peeling
Man märker verkligen skillnaden direkt. Huden blir mjuk och len, och produkten torkar inte ut huden. Plus luktar den jättegott. Så här själva peelingen ut:

ansiktspeeling
Som ni ser är den med pärlemor, är finkornig och det viktigaste är att den river inte huden. Önskar att den fanns i större tub, den nuvarande är på 50 ml. Ord.pris är 76 kr, just nu 40 kr, och som medlem i Yves Rocher brukar man få erbjudanden där den kan kosta så lite som 30 kr.

En annan peeling som jag tyckte var bra när jag använde den för länge sedan och innan den torkade sönder min hud är Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating Daily Scrub. Den är också finkornig, rengör porer och avlägsnar pormaskar. Den innehåller salicylsyra som bekämpar pormaskar och finnar. Kostar ca 65 kr på Apoteket. Gå in här och anmäl dej så kanske du blir en av de lyckliga som får testa denna peeling gratis.

Inga kommentarer: